Westzaan

 
 


Westzaan kent een rijke geschiedenis. Dit kleine lintdorp (4400 inwoners) ligt vlak bij de Zaanse Schans en bergt nog enkele karakeristieke molens. De Prinsenhof en de Schoolmeester zijn de meest bekende molens. Maar de Jonge Dirk -een kleine molen midden in het land- doet in al zijn charme echter niet voor deze grote molens onder.

Westzaan is verder rijk aan monumentale Zaanse huizen en Rijksmonumenten. Een wandeling door het dorp is dan ook een must.


Wanneer u met een echte Westzaner in gesprek raakt , zal hij u met veel plezier iets over de geschiedenis van het dorp vertellen. Schrik dan niet van het Zaanse dialect.

Oefening baart kunst en naar een paar dagen praat u gemakkelijk mee.


Westzaan is uiteraard al een bezoek waard, maar u hoeft zich verder niet te vervelen in de omgeving. De Zaanse Schans ligt op 5 minuten rijden met de auto, en u bent snel in Amsterdam. De trein brengt u in 20 minuten in het centrum.

Wie voorkeur geeft aan fietsen en wandelen...Noord Holland is bekend om de vele wandel - en fietsroutes. Sterker nog ze lopen langs het Pulletje.


Toeristen die de Oud Hollandse Stijl willen opsnuiven: Marken, Volendam, Edam, Knollendam...u hoeft niet ver te rijden voor originele klederdracht of een lekkere haring


Wie gek is op rommelmarkten is ook hier aan het goede adres . Een keer per maand is er een grote rommelmarkt in Alkmaar en Amsterdam ( http://wordpress.st-re.nl/agenda/ , https://ijhallen.nl )

Ook is de bekende Bazaar van Beverwijk niet ver weg https://www.debazaar.nl

 

WESTZAAN EN OMGEVING